این یک سوال اساسی است، دیدگاهی که بسیاری از دختران با آن رشد میکنند، انتظار آمدن فردی که مرا خوشبخت میکند. البته برای کسانی که اعتماد به نفس ندارند، خیلی راحت تر است که یک همسر کامل پیدا کنند تا آنها را به اهداف بزرگ خود در زندگی برساند. اما جستجوهای بی پایان برای یافتن یک فرد ایده آل، ممکن است نشانه کمبود عشق به خود باشد!
اگر زنی درباره خودش هیچ گونه مثبت نگری نداشته باشد و در وجودش احساس ضعف کند، به طرز خستگی ناپذیری تلاش میکند که درمان دردش را در وجود شخصیتی ایده آل پیدا نماید. میتوان گفت که زن ممکن است خود را در چرخه ای برای جلب رضایت مردان و احساس برتری در موفقیتهای موقتی قرار دهد. اما البته، زمانی میرسد که شخصیت مرد به همان خوبی که فکر میکرد نیست. افراد فقط میتوانند برای چند ساعت و یا مدتی بیشتر نقش بازی کنند. زمانی که اعتماد به نفس فرد کم باشد، سعی میکند که با یافتن فردی که این نقطه ضعف را ندارد این کمبود را پوشش دهد. متاسفانه عشق درونی بین دوراهی عشق واقعی و عشق حساب گرانه قرار میگیرد.
اگر اعتماد به نفس ندارید، خیلی راحت تر است که یک همسر کامل پیدا کنید تا شما را به اهداف بزرگ خود در زندگی برساند. خیال اینکه دیگری اعتماد به نفس دارد باعث میشود که احساس علاقه در شما به وجود آید ؛ شاید یک زن چنین حسی را در مورد خودش نداشته باشد و حتی در سر خود نپروراند. قرار گرفتن یک عشق در زندگی میتواند فقدان آن ارزشها را جبران نماید. اگر مردی با اعتماد به نفس، جذاب و موفق به نظر میرسد، باعث میشود که زن احساس بهتری نسبت به خود پیدا کند تقریبا میتوان گفت خودش را در او میبیند. زنی که اعتماد به نفس در خود حس نمیکند تمایل شدیدی به تکیه کردن به مرد خواهد داشت.
به عنوان یک قاعده کلی، وسواس بیشتر یک فرد ممکن است برای به دست آوردن شریکی باشد که بتواند کمبودی که در خودش وجود دارد را از او بگیرد.
زمانی که خودتان را به هر دلیلی دوست نداشته باشید، باعث میشود که خود را در این ارزیابی های دقیق برای یافتن شخصیت مورد نظر فراموش کنید. زمانی که شریک آینده کاملا ایده آل باشد، تصورات و خیالات زن به دست فراموشی سپرده میشوند.
ایجاد دوست داشتن فردی در خود فرایندیست که باید طی شود. قدم اول این است که اگر همه سعی و تلاشتان را روی ایجاد یک رابطه متمرکز کرده اید، به یاد داشته باشید که شاید شما چیزی را از فرد مقابلتان میخواهید که خودتان به تنهایی نیز قادر به پرورش آن در خود میباشید!!
ازخود بپرسید که آیا تمایلی به ایده آل جلوه دادن شریک زندگی خود دارید و آیا چیزهایی را که در مورد من حقیقی او کشف خواهید کرد شما را آزار نمیدهد؟ حال اگر در مقابل مرد ایده آلتان نقاط ضعف خودتان را نادیده میگیرید، دوباره تمرکز کنید، نه روی یافتن شریک زندگی دیگر بلکه روی نقاط ضعف خودتان.
نوسینده : جیل وبر، دکترای روانشناسی بالینی و نویسنده کتاب ” داشتن رابطه، ایجاد صمیمیت “