با توجه به مطالعهای در مجله بهداشت روان و فعالیت فیزیکی منتشر شده در استرالیا، کارمندانی که برای مدت زمان طولانی به روی صندلی مینشینند بیشتر در معرض پریشانیهای روانی قرار دارند. به خصوص، کارکنانی که بیش از شش ساعت در روز به حالت نشسته قرار میگیرند در مقایسه با افرادی که کمتر از سه ساعت در روز مینشینند دارای اضطراب و افسردگی بیشتری هستند.
علاوه بر این، رفتن به باشگاه پس از اتمام ساعت كاری نیز نمیتواند از اثرات نشستن طولانی مدت بكاهد. در این تحقیق افرادی كه بیشتر روز کار کم تحرکی داشتند، حتی اگر از لحاظ جسمی فعال بوده و به صورت مداوم ورزش كنند همچنان نسبت به افرادی كه كمتر از سه ساعت در طول روز مینشینند دارای علائم اضطراب و افسردگی بیشتری خواهند بود.
در این مطالعه، 3367 نفر از کارکنان دولت مورد بررسی قرار گرفتند. از شرکت کنندگان خواسته شد به یک تست روانشناسی کوتاه در مورد نشانههایی از اضطراب و افسردگی خود در طول چهار هفته اخیر پاسخ دهند. از این افراد همچنین در مورد سطح فعلی فعالیت بدنی، فعالیتهایی كه در اوقات فراغت خود انجام میدهند و میزان رضایت عمومی آنها از محل کار پرس و جو شد.
نتایج این تحقیق حاكی از وجود رابطهای قابل توجه میان میزان پریشانیهای روانی و نشستن بود. کارمندانی که بیش از شش ساعت در روز مینشینند نشانههای بسیار بیشتری از اضطراب و افسردگی در مقایسه با كارمندانی داشتند که کمتر از سه ساعت در روز مینشینند.
همچنین زنان با نشستن زیاد دچار پریشانیهای روانی بیشتری نسبت به مردان میشوند. بنا به تحقیقات میشل كلیپاتریك، محقق روانشناسی، دارای مدرك دکتری از دانشگاه تاسمانی و همکارانش در مجله بهداشت روان و فعالیت بدنی، از آنجایی که مردان و زنان در این تحقیق استرس کاری مشابهی را گزارش كردهاند، عوامل بررسی نشدهای مانند وجود تعارض میان کار و خانواده، تداخل مسئولیتهای کاری و نقش مادری میتواند تاثیر روانی مخربی بر زنان داشته باشد.
كیپاتریك اضافه میكند: “در نتیجه، افراد ممکن است از نظر انجام فعالیتهای جسمی در سطح مطلوبی باشند، اما همچنان سلامت جسمی و روانی آنها در صورت کم تحرک بودن در روز به مدت طولانی در معرض خطر باقی میماند.”
تحقیقات قبلی نشان دهنده ارتباط میان نشستن طولانی مدت و برخی بیماریها اعم از دیابت نوع دوم و بیماریهای قلبی بوده است. البته اگرچه ارتباطی قوی میان نشستن طولانی مدت در محل کار و پریشانیها روانی وجود دارد، نشستن طولانی مدت نمیتواند موجب اضطراب و افسردگی شدید شود.